Termékek

Gyakori kérdések (FAQ)

Milyen előnyei vannak a teának

 

Simogatja a lelket és a test javát szolgálja. Tea népszerű napi ital több millió ember számára szerte a világon, és mintegy 40%-át teszi ki a napi folyadékbevitelnek. A kutatások azonban kimutatták, hogy ízletes íze és magával ragadó aromája mellett számos jótékony hatása van az egészségre is.

Hidratál. A tea 99% -a vízből áll, így hozzájárul a napi ivási rendszerhez.

Természetes ásványi anyag forrás, kalória nélkül. Maga a tea nem tartalmaz kalóriát, természetes ásványi anyagforrás, nevezetesen fluorid, kálium és magnézium, és B2-vitamint is tartalmaz.

Antioxidánsokat tartalmaz és jótékonyan hat az egészségre. A tea értékes antioxidáns forrás, olyan anyagok, amelyek segítenek a szabad gyökök ellen a szervezetben. Tanulmányok azt találták, hogy az antioxidánsok a tea, különösen a zöld, megzavarhatja a rákos sejtek növekedését a húgyhólyag, mell, gyomor, hasnyálmirigy és a vastagbélrák sejtekét is. Megakadályozzák az erek eltömődését, zsírégetést és megszüntetik az oxidatív stresszt az agyban. Csökkentik az olyan neurológiai rendellenességek kockázatát is, mint az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór. Csökkentik a koleszterinszintet és az agyvérzés kockázatát.

 

Hogyan készítsem el helyesen a teát?

A finom teaélmény szempontjából fontos a gondos elkészítés. Mindig friss vizet használjon, és tartsa be az áztatási időt. A megadott áztatási idők tájékoztató jellegűek és mindig ellenőrizze a csomagoláson található elkészítési eljárással.

Zacskós tea

Fekete teák - a víz hőmérséklete 100 °C, áztatási idő 3-5 perc • Zöld teák - a víz hőmérséklete 90-100 °C, áztatási idő 3-5 perc

Koffeinmentes teák - a víz hőmérséklete 100 °C, áztatási idő 3-5 perc

Gyümölcs és gyógyteák - a víz hőmérséklete 100 °C, áztatási idő 5 perc Szálas tea

Fekete teák - a víz hőmérséklete 100 °C, áztatási idő 5-7 perc

Zöld teák - a víz hőmérséklete 90-100 °C, áztatási idő 3-5 perc

 

Honnan származik a tea?

A tea levelek Thea sinensis nevű bokron nőnek, amely a Camellia családhoz tartozik. Főleg Kínában és Indiában, de Afrikában vagy Srí Lankán is termesztik. A tea legjobban a trópusi területeket kegveli a Rák és Bak térítő között 670 és 200 m tengerszint feletti magasságban. A cserjék a meleg trópusi éghajlatot kedvelik, bőséges csapadékkal. Az éghajlat természete határozza meg, hogy egész évben, vagy csak szezonálisan lehet-e szedni a leveleket. A melegebb éghajlat Afrikában és Srí Lankán ideális a termeléshez egész évben lényegesen magasabb terméssel a monszun szezonban. Hidegebb, például a Himalája lábánál, csak szezonális hullámokban engedélyezi a betakarítást. Az éghajlat mellett a tea ízét a talaj savassága vagy a termesztési magasság határozza meg.

 

Hogyan készül a tea?

A hangsúly a nyersanyagok minőségén van, amelyet a kézi teagyűjtés hagyományos módszerei garantálnak, és a 100% -ban természetes alapanyagok felhasználása. Ezek a legkíméletesebbek az értékes tealevelekhez, és ez képezi az alapját a gondosan ellenőrzött gyártási folyamatnak.

 

Mi a különbség az English Breakfast, az Earl Grey és az English Tea No.1 között?

Ezen keverékek közt sok különbség van, különböznek a világ különböző részeiből használt fekete tea típusok kombinációjában. Azonban talán a legjelentősebb különbség a bergamott aránya a keverékben.A bergamott illóolaj, amely citrusos érzetet kölcsönöz a teának. Mindkét teakeverékhez adják az Earl Grey és az English Tea No.1 keverékéhez is, de többet az Earl Grey keverékhez. Az English Breakfast teában nincs bergamott,de a legjobb minőségű fekete teák keveréke. A bergamott a citrusfélékhez tartozik, így finom citrusaromát észlelhet az Earl Grey és az English Tea No.1 teákban.

 

A gyümölcs- vagy gyógyteák tartalmaznak koffeint?

A gyümölcs- és gyógyteák nem ugyanazokat a természetes anyagokat tartalmazzák, mint a fekete és a zöld teák. Általában koffeinmentesek. Azonban 2 tea a funkcionális Natural Benefits termékcsaládból koffeinben gazdagok.

 

Alkalmasak-e a gyümölcs- és gyógyteák a gyermekek számára?

Nincs bizonyíték a gyermekek gyógynövény- és gyümölcsteák fogyasztásával kapcsolatos biztonsági kockázatokra. A mi gyógynövényes és gyümölcsös tea kínálatunk 100% természetes összetevőkből áll a funkcionális teák termékcsaládjából néhány kivételétől eltekintve nem tartalmaznak koffeint.Az allergiára hajlamos gyermekeknél és a 12 hónaposnál fiatalabb gyermekeknél azonban óvatosságot javasolunk. Ha bármilyen kétségei vannak, először mindig forduljon orvosához.

 

Alkalmasak a teák szoptató és terhes nők számára?

Gyümölcsteáink 100% -ban természetes alapanyagokból készülnek és nem tartalmaznak koffeint, aminek köszönhetően még a terhes vagy szoptató nők is élvezhetik, ha nem allergiásak a készítmény bármely összetevőjére. Javasoljuk, hogy mindig konzultálja orvosával.

 

Hogyan veszik ki a koffeint a fekete koffeinmentes teákból?

A tea koffeinmentesítésére többféleképpen is van lehetőség. Alapos értékelés után, az Ahmad Tea úgy döntött, hogy a koffeinmentes Earl Grey teánál a CO2 segítségével történő koffein extrakció módszerét használja, a koffeinmentes Evening Tea koffeinmentesítésére ártalmatlan oldószerrel való mosást használ. Mindkét módszernek számos előnye van. Például az ily módon elkészített koffeinmentes tea ízében nincs észrevehető változás. Ezenkívül ez az eljárás a legbiztonságosabb a környezet számára is.

 

Tartalmaznak a teáik cukrot vagy mesterséges édesítőszereket?

Teáink nem tartalmaznak mesterséges édesítőszereket vagy hozzáadott cukrot.

 

Újrahasznosíthatók-e a teacsomagok és a zacskók?

Termékeink 100%-os újrahasznosíthatósági állapotát a következők érték el:

• Papír teafilter (beleértve a kötéseket/zsinórokat és a cédulákat)

• Papírdobozok

• Cédula

Célunk, hogy 100%-ban újrahasznosíthatóak legyenek a többi csomagolási komponensek is, és jelenleg olyan új fejlesztéseken dolgozunk, amelyeket úgy gondoljuk, hogy hamarosan bevezetünk." Mi a különbség a zacskós és a szórt tea között? A fő különbség a levél mérete, ezek vagy kisebb tealevelek, vagy ha CTC eljárással készülnek, akkor még kisebb darabokra vágják őket, kifejezetten teazacskóhoz. A kisebb méret miatt a tea gyorsabban megfő. Maga a méret nem minőségi mutató, számos tényező határozza meg, mint például a hely, az időjárás és maga a gyűjtés módja. Minden termékünk esetében, legyen szó szórt vagy zacskós teáról, ugyanazokat a szigorú kiválasztási kritériumokat alkalmazzuk.

 

Van-e igazolásunk arról, hogy teáink nem tartalmaznak nehézfémeket?

Teáinkat szigorú vizsgálatoknak vetik alá, és a minőségük megfelel az Európai Unió által előírt előírásoknak.

 

Tartalmaznak a teazacskók műanyagot?

A legtöbb piacon kétféle teazacskóba csomagolt teát kínálunk: Zacskók hőkezelésssel gyártva és zacskók melyek hőkezelés nélkül vannak gyártva. A legtöbb esetben (94%-ban) a mi teazacskóink (zacskó és a kötés) hőkezelés nélkül vannak gyártva. Ezek a zacskók 100% természetes anyagokból vannak gyártva nem tartalmaznak műanyagot. Ezért teljesen komposztálhatók. Zacskók melyek hőkezeltek, nyomokban műanyagokat tartalmazhatnak, de már dolgozunk a megújuló források nagyon érdekes alternatíváin természetes eredetű anyagokból, amelyeket reméljük, hamarosan bemutathatjuk Önöknek. Néha úgynevezett teapiramis zacskók is kaphatók, amelyek szintén 100% -ban természetesek és komposztálhatók.

 

Fehérítettek a teazacskók?

Az elemi klór fehérítő papír nedves környezetben káros kibocsátást bocsáthat ki. Ezért úgy döntöttünk, hogy olyan szűrőpapírokat használunk, amelyek nem tartalmaznak elemi klórt (ECF). Teazacskóinkat az ISO 14001 környezetirányítási rendszer szerint gyártják.

 

Miért csomagolják a teadobozokat műanyag fóliákba?

Több okból is használunk rátétes műanyag fóliákat:

• A doboz tartalmának jogosulatlan manipuláció lehetőségének kiküszöbölése és annak biztosítása érdekében, hogy a végső fogyasztóhoz teljes termék kerüljön.

• Hogy meg őrizzük a teák frissességét az által, hogy a termék környezeti oxigénnek és nedvességnek minimálisan legyen kitéve.

• A csomagolás véd a csomag egyéb sérülései ellen.

Dolgozunk azonban alternatív természetes módszereken, hogy megvédjük termékünket a végső fogyasztóhoz történő szállításig.

 

Vegán vagy vegetáriánusok a teák?

Igen, teáink alkalmasak a vegánok számára. Nem tartalmaznak állati származékokat.

 

A termékeiket tesztelték állatokon?

Nem, nem teszteljük teáinkat állatokon.

 

Hol vásárolhatok Ahmad teát?

Itt az e-shopban, valamint a legtöbb szupermarketben, hipermarketben és diszkontokban Csehországban. Az e-shop előnye a legszélesebb portfólió.


KÉRDÉSEK A VÁSÁRLÁSHOZ AZ E-SHOPBAN

 

 

Hogyan tudom kifizetni a megrendelést?

Online megrendeléseket fizethet kártyával vagy utánvéttel.

 

Átvehetem a megrendelést személyesen?

Sajnos a megrendelést személyesen nem lehet átvenni. Ha inkább személyes átvételt szeretne, javasoljuk olyan fuvarozó szolgáltatásainak igénybevételét, amelynél a megrendelést átveheti személyesen.

 

Van kedvezménykuponom. Hogyan alkalmazhatom?

A kosárban csak annyit kell tennie, hogy alkalmazza a kedvezménykupont, kitölti azt a "Van kedvezménykuponom" mezőbe.

 

Hogyan kézbesítik a megrendelést?

A megrendeléseket a címre DPD futárral vagy a Magyar Postával szállítjuk.

 

Vásárolhatok regisztráció nélkül?

Igen lehet. A regisztrált ügyfelek előnye, hogy megtekinthetik profiljukban a rendelési előzményeket, és hűségpontokat is gyűjthetnek.

 

Külföldre küldenek?

Sajnos külföldre nem szállítunk. Külföldi megrendelések esetén más Ahmad Tea e-shopok is használhatók:

• Szlovákia: www.ahmadtea.sk

• Magyarország: www.ahmad-tea.hu

•Nagy-Britannia: www.ahmadtea.com és továbbiak.

 

Hogyan adhatom vissza vagy reklamálhatom a megrendelést?

Indoklás nélkül 14 napon belül visszaküldheti a megrendelést. Ha panaszt akar tenni a megrendelt áruval kapcsolatban, először vegye fel velünk a kapcsolatot az info@ahmad-tea.hu címen, küldje el a reklamált áru leírását és fényképet. Ezt követően Az áru visszaküldése és reklamáció utasításai szerint fogunk eljárni (link: https://www.ahmad-tea.hu/az-aru-visszakuldese-es-a-panasztetel). A panaszokat mindig egyedileg kezeljük, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek.

 

Hogyan mondhatom le a profilomat?

A felhasználói szakaszban törölheti profilját a "Saját profil" gombra kattintva, amely akkor jelenik meg, amikor a kurzort az e-mail címére mozgatja a jobb felső sarokban található menüben.

 

Mennyi ideig tart a megrendelés kézbesítése?

A szállítás általában 3-5 munkanapot vesz igénybe. A szállítási idő a szállítók aktuális kapacitásától és az évszakosságtól függően változhat.

 

Vásárolhatok a cégjegyzékszámra az e-shopban?

Igen lehet. Megrendelés készítésekor elegendő megadni az azonosító számát, cégnevét és esetleg áfa számát az elérhetőségeken.

 

Áfafizetők?

Igen, áfafizetők vagyunk.

 

Meddig tart a teák lejárata?

Termékeink nagy részének eltarthatósága 2 év. Ha az eltarthatósági idő kevesebb, mint 8 hónap, ezt a termék részletei tartalmazzák. Ha érdekli egy adott tea eltarthatósága, lépjen velünk kapcsolatba e-mailben info@ ahmad-tea.hu.

 

Összevonhatok több megrendelést?

Sajnos ez nem lehetséges. A megrendeléseket automatikusan feldolgozzuk, és nem lehet visszamenőleg összakapcsolni.

 

Csatolnak számlát a csomaghoz?

A csomagban nincs számla, e-mailben van elküldve, erdőink megmentése érdekében. Ezért küldheti el a szállítmányt ajándékba más címre is.


 

KÉRDÉSEK A HŰSÉGPROGRAMHOZ

 

 

Hogyan működik a hűségprogram?

Regisztrálnia kell a webáruházunkban, és be kell jelentkeznie a vásárláskor. Minden ÁFÁ-val elköltött 600Ft után egy hűségpontot kap. A hűségpontok a következő vásárláskor válthatók be kedvezményként, 1 hűségpontra 10Ft kedvezményt kap ÁFA nélkül.

 

Meddig érvényesek a hűségpontok?

A hűségpont a megszerzéstől számított 365 napig (1 évig) érvényes.

 

Hogyan válthatom be a hűségpontokat?

A vásárlás során be kell jelentkeznie, és használja őket a kosárban a "Hűségpontok használata a fizetéshez" lehetőség kiválasztásával.

 

Kombinálhatom a hűségpontokat kedvezményes kuponokkal vagy kedvezményekkel az interneten?

Igen, lehet. A kedvezményes ajánlatok mindig megtalálhatók a termék részleteinél. Ha a kedvezményes kupont is használni szeretné, csak írja be a kosárban "Kedvezményes kuponom van" mezőbe.