A tea elkészítése
A teakészítés megfelelő receptje nemcsak az olyan a szükséges hozzávalókat tartlmazza, mit a tea vagy a víz, hanem egy kis gondoskodást és csipetnyi figyelmet is igényel.
Látni fogja, hogy az eredmény egy igazán finom ízélmény lesz.
A víz melegítése
Mindig friss vizet használjon! A már egyszer felforralt víz dezoxidálódik és a belőle készült tea nem lesz jó. A víznek a szűrés is jót tesz, eltávolítva a klórt és a végső ízt negatívan befolyásoló más összetevőket. A vizet mindig az Ön által kiválasztott tea típusának megfelelő hőmérsékletre melegítse!
A keverék kiválasztása
Az Ahmad Tea London teák változatos kínálatából biztosan kiválasztja kedvencét bármely napszakhoz vagy különleges alkalomhoz. A robusztus fekete keverékek például az angol délutáni tea tipikus kísérői. Ha pedig valami könnyebbet szeretne, javasoljuk valamelyiket a zöld, gyümölcs- és gyógyteák széles választékából. Ami a keverék mennyiségét illeti, használjon személyenként 1 teáskanálnyit, plusz egy továbbit 1 teáskanálnyit a kannára!
A víz hőmérséklete és az idő, amíg a tea lúgozódik
A siker garanciája az, hogy amikor a víz eléri a megfelelő hőmérsékletet, a szűrőbe elkészített tealeveleket, vagy a teászacskót azonnal le kell forrázni. Jobb, ha inkább ellenőrzi a csomagon a lúgozódás időtartamát. Az egyes keverékeknél ez eltérő lehet. Ennél a fontos eljárásnál takarja le a kannát, hogy a víz hőmérséklete ne csökkenjen túl gyorsan! Amint elégedett az ital erősségével, vegye ki a szűrőt vagy a zacskót, és finoman keverje össze az italt.
Zacskós tea | ||
---|---|---|
A tea típusa | Hőmérséklet | Lúgozási idő |
Fekete teák | 100 °C | 3–5 perc |
Zöld teák | 90–100 °C | 3–5 perc |
Koffeinmentes teák | 100 °C | 3–5 perc |
Gyümölccsel ízesített fekete teák | 100 °C | 3–5 perc |
Gyümölcs- és gyógynövény-teák | 100 °C | 5 perc |
Tealevelek | ||
---|---|---|
A tea típusa | Hőmérséklet | Lúgozási idő |
Fekete teák | 100 °C | 5–7 perc |
Zöld teák | 90–100 °C | 3–5 perc |