Termékek

A tea elkészítése

A teakészítés megfelelő receptje nemcsak az olyan a szükséges hozzávalókat tartlmazza, mit a tea vagy a víz, hanem egy kis gondoskodást és csipetnyi figyelmet is igényel.
Látni fogja, hogy az eredmény egy igazán finom ízélmény lesz.

A víz melegítése

Mindig friss vizet használjon! A már egyszer felforralt víz dezoxidálódik és a belőle készült tea nem lesz jó. A víznek a szűrés is jót tesz, eltávolítva a klórt és a végső ízt negatívan befolyásoló  más összetevőket. A vizet mindig az Ön által kiválasztott tea típusának megfelelő hőmérsékletre melegítse!

A keverék kiválasztása

Az Ahmad Tea London teák változatos kínálatából biztosan kiválasztja kedvencét bármely napszakhoz vagy különleges alkalomhoz. A robusztus fekete keverékek például az angol délutáni tea tipikus kísérői. Ha pedig valami könnyebbet szeretne, javasoljuk valamelyiket a zöld, gyümölcs- és gyógyteák széles választékából. Ami a keverék mennyiségét illeti, használjon személyenként 1 teáskanálnyit, plusz egy továbbit 1 teáskanálnyit a kannára!

A víz hőmérséklete és az idő, amíg a tea lúgozódik

A siker garanciája az, hogy amikor a víz eléri a megfelelő hőmérsékletet, a szűrőbe elkészített tealeveleket, vagy a teászacskót azonnal le kell forrázni. Jobb, ha inkább ellenőrzi a csomagon a lúgozódás időtartamát. Az egyes keverékeknél ez eltérő lehet. Ennél a fontos eljárásnál takarja le a kannát, hogy a víz hőmérséklete ne csökkenjen túl gyorsan! Amint elégedett az ital erősségével, vegye ki a szűrőt vagy a zacskót, és finoman keverje össze az italt.

 

Zacskós tea
 
A tea típusa Hőmérséklet Lúgozási idő
Fekete teák 100 °C 3–5 perc
Zöld teák 90–100 °C 3–5 perc
Koffeinmentes teák 100 °C 3–5 perc
Gyümölccsel ízesített fekete teák 100 °C 3–5 perc
Gyümölcs- és gyógynövény-teák 100 °C 5 perc

 

 

Tealevelek
 
A tea típusa Hőmérséklet Lúgozási idő
Fekete teák 100 °C 5–7 perc
Zöld teák 90–100 °C 3–5 perc